Forord   Mit liv   Familien   Oplevelser   Traditioner   Rejser   Karrieren   Om   🟂
Juleaften   2019   2020   2021   2022   2023   Nytårsaften   2022   2023   🟂

Traditionen tro dækker over mange ting. Vigtigst er at man holder fast i de traditioner der gør en glad, og måske trækker nogle nye til sig. Man kan også møde mennesker som ændrer eller tilføjer til de traditioner man har, og på den måde kan livet udvikle sig i gode retninger.

Julen har altid været et samlingspunkt i min familie, vi var mine forældre, mormor og morfar, min farfar og mig. Jeg husker det som hyggeligt, det er nok derfra jeg fandt nydelsen ved ikke at være for mange samlet juleaften. Nytåret derimod var en almindelig dag frem til Dronningens nytårstale, aftensmaden og den sædvanlige 90 års fødselsdag. Derudover var der ikke noget som sådan at fejre. Måske var det grunden til, at da jeg fyldte 18 år og kunne købe krudt helt lovligt, købte jeg for et par tusinde kroner, min gode ven Ove holdt sig lige i underkanten, men sikke et brag vi havde, også kl. 4 om morgenen da vi stadig havde meget tilbage der skulle fyres af.

Sankt Hans har jeg ikke så mange minder om, og dem jeg har fra nyere tid og har været ganske hyggelige. De seneste par år har jeg holdt Sankt Hans sammen med Iben, med fællesspisning, tænde bålet og synge mens flammerne arbejder sig op og får fat i heksen. I bund og grund en forfærdelig tradition, men både hyggeligt og dejlig varmt at kigge på ild.

Så er der et par amerikanske traditioner der har fundet vej til det danske, her tænker jeg på Halloween. Det er også en måde at samle familie og venner på, at starte dagen med at skære græskar, nyde efterårets farver og varme drikke, måske endda klæde sig ud og skræmme livet af naboerne.

Udklædning har i Danmark nok være mere brugt ved Fastelavn, også en tradition jeg har haft mest med at gøre som barn når der skulle slås katten af tønden i skolen. Jeg husker et år mens jeg boede i huset i Otterup, en håndfuld af familiens børn ville gerne ud at rasle hos naboerne, jeg ville gerne gå med dem, men jeg måtte kun komme med hvis jeg også var klædt ud. Som sagt så gjort, jeg fik fik fat i en kvinde inde på Bazaren i Odense der var god til at sy, jeg bestilte kontaktlinser og ansigtsmaling og så var det ellers i gang med at lægge makeup. Jeg skulle være Darth Maul fra StarWars.


© 2024 | Anakin.dk | v/ F. Gantzel