Forord | Mit liv | Familien | Rejser
Min far | Egon | Eskild | Cecilie | Kojak | Seamus

Min familie er nok ikke så meget anderledes end så mange andre. Min mor blev født i 1952, min biologiske far har jeg kun kendt af navn. Han døde da jeg var 11 år. Det er uvist hvor mange brødre jeg har eller har haft. Det forlyder at jeg havde to ældre brødre på min fars side, men at både de og min far døde forholdsvis unge, faktisk inden de fyldte halvtreds, hvilket er en smule bekymrende.

Min far som jeg har kendt og kaldt siden jeg var 3 år, kom af en stor familie med 6 søskende fra Lyø. Som barn havde vi tit besøg eller besøgte hans far og søskende. Min farmor døde samme år jeg blev født, så hende husker jeg desværre ikke. De fleste andre søskende har jeg mødt ved flere festligheder. Når vi besøgte min farfar på Lyø, tog vi færgen, eller "Træskoen", som den blev kaldt, fra Faaborg, sejlede til Avernakø og derfra videre til Lyø. En hyggelig tur på en halv times tid. Vi havde som regel en taske med, med kaffe, øl og sodavand samt småkager og sandwich som min mor havde forberedt til turen. Dernæst gik turen fra havnen på Lyø op til min farfars gård, en lille gul 2-længet gård med hønsegård og en vandpost midt i gården. Min farfar boede i hovedbygningen og min faster Laura boede i den ene længe ud mod vejen. Det var et hyggeligt sted med en rolig og tryg atmosfære, perfekt hvis man ønskede at slappe af og samle indtryk. Jeg husker ikke så meget om bygningerne eller indretningen, kun at det var mørkt og der var ikke så højt til loftet.

Mine forældre og jeg holdt tit ferie sammen med min mormor og morfar, som boede i en pæn villa i det sydlige Odense. Turen gik til Løkken i Jylland hvor vi boede hos et ældre ægtepar der lejede værelser ud til feriegæster. Stedet hed "Villa Strada" og lå mellem centrum af Løkken og stranden. Min far og jeg var tit nede at bade, han holdt mig i hånden når vi løb ud og hoppede ind i de store bølger. Ægteparret havde et rigtig fint hjem, og jeg fik helt undtagelsesvis lov til at lege med mine landbrugsmaskiner på gulvtæppet i stuen. Hver morgen havde ægteparret lavet morgenmad med blødkogte æg, rundstykker med ost og jordbærsyltetøj og naturligvis kaffe/the samt juice og mælk. Der var noget helt særligt over de morgener, hvor vi sad om bordet, samlet og hyggede os.

Efter morgenmaden gik turen gerne ud i det ganske danske land. Vi har besøgt Himmelbjerget, sejlet med Hjejlen og besøgt den tilsandede kirke. Det hændte at vi tog et smut i Fårup Sommerland eller så langt som Legoland. Min mor og mormor var et par grinebidere, jeg har endnu ikke mødt nogen der kunne grine, så tårerne sprøjtede ud af hovedet på dem, som de kunne. En varm sommerdag i Jesperhus Blomsterpark, havde vi trasket rundt i et par timer og set på blomster og planter. Der var ikke så meget legeplads over det som der sikkert er i dag, men vi fandt et bord med et par bænke, hvor vi satte os for at nyde vores medbragte mad. Min far og mormor sad på den ene bænk, mens min mor og jeg sad på den anden. Da vi havde havde spist vores sandwiches, rejste min mormor sig for at finde termokanden i tasken, det var som at se en kædereaktion i slowmotion, i takt med at min mormor rejste sig fra bænken, væltede min far baglæns ned i busken bagved ham. De to tanter krøllede fuldstændig sammen af grin, mens min far kæmpede sig tilbage på bænken. En anden gang hvor vi sad på terrassen i Villa Strada, havde vi medbragt vores egne rædselsfulde folde-havestole med stålramme og nylon/plastik betræk, stolene havde alt for mange sæsoner på sig. Vi sad der på terrassen og nød solen, da min far trådte ud til os med en kold øl i hånden, men nåede knapt at sætte sig i stolen før betrækket revnede under ham, og han røg lige igennem stolen. Endnu engang måtte de to tanter til tælling af grin.


© 2022 | Anakin.dk | v/ F. Gantzel